Een verrassende kruidenmix om standaard gebakken aardappeltjes wat meer smaak te geven. Ik schil meestal blokjes aardappel, die ik mix met 1 eetlepel van de kruidenmix en 2 eetlepels olie. Dat doe ik dan in een ovenschaal en bak 45 minuten op 200˚C. Soms snij in geen blokjes, maar ga ik voor staafjes (frietjes/frites/patatjes).
Een tijdje geleden gaf ik deze mix in een leuk potje als cadeau aan m’n schoonzus en zij wist me te vertellen dat het ook lekker was toen ze de kruiden over de aardappeltjes strooide die ze in de pan aan het bakken was.

Wat heb je nodig?

  • 4 delen peterselie
  • 3 delen selderie-zout
  • 3 delen ui
  • 2 delen knoflook
  • 2 delen paprika
  • 2 delen kerrie
  • 1 deel peper
  • 1 deel komijn
  • ½ deel chili

Alles in gemalen poedervorm.
Gemeten in 1/8 theelepels komt het totaal op ongeveer 1 eetlepel = genoeg voor 2 personen.

 

 
Recept van Sunshine in my Kitchen