Lunchsalade met courgette & gerookte zalm

Een tijdje gelezen vertelde ik over deze salade van FreshBox. Die bleek toen erg lekker te zijn, en sindsdien heb ik hem, in aangepaste versie, regelmatig gemaakt. Niet als avondmaaltijd, maar als lunchgerecht. Ik maak dan een grote schaal salade die ik in de koelkast (maximaal 3 dagen) bewaar. ’s Morgens schep ik wat salade in een bakje, en dat neem ik dan mee naar het werk. Erg lekker. Het voordeel is dat deze salade niet soppig wordt. Door de amandelen blijft er zelf nog gewoon een knapperig element in zitten. En door de bulgur en quinoa is het ook vullend genoeg om de rest van de middag op te kunnen teren.

Wat heb je nodig voor een flinke salade?

  • 180 g bulgur
  • 350 ml bouillon
  • 90 g quinoa
  • 250 ml bouillon
  • 150 ml arachide- of zonnebloemolie
  • 50 g amandelen
  • zout
  • 1 courgette
  • 200 g gerookte zalm
  • 75 g rucola
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 el citroensap
  • 1 el olijfolie

Aan de slag!

Kook de bulgur op laag vuur tot alle vocht is opgenomen. Spoel de quinoa af en kook op laag vuur tot alle vocht is opgenomen. Laat beide afkoelen.
Verhit in een pan met dikke bodem de olie tot hij begint te bobbelen en bak daarin de amandelen gedurende 40-60 seconden tot ze goudbruin zin. Schep uit de olie en bestrooi met wat zout. Laat afkoelen en hak dan in stukjes.
Snij de courgette in plakken, en bak ze in porties in een grillpan gaar. Laat afkoelen en snij dan de plakken in stukjes.
Scheur of snij de gerookte zalm in stukjes. Hak een paar met een mes door de rucola om de sla wat kleiner te snijden.
Maak een dressing van de komijn, citroensap en olijfolie. Hussel alle ingrediƫnten door elkaar. Bewaar in de koelkast

 

Leave a Reply