Tilapia-filet met boursin uit de oven

 

Deze ronde kreeg ik voor de Food Blog Swap de site van René toegewezen. Zijn blog Het eten is klaar is een verzameling van allerlei (internationale) recepten. Nu staat niet alles opgesteld als echt recept. Soms wordt ook gewoon verhalend verteld over bijvoorbeeld zijn gehaktbal. Dat maakt zijn site interessant om door te lezen. Wel jammer dat niet overal een foto bij staat. Hoe goed ook iets beschreven staat, ik vind het toch wel prettig om te zien wat het resultaat is. Uiteindelijk heb ik toch gekozen voor een recept zonder plaatje. Het recept sprak me meteen aan, en gaat dan ook weer hand in hand met mijn voornemen vaker vis te eten.
Ik heb eigenlijk niet zo veel veranderd. Ik heb alleen wat minder tomaat genomen. Maar ik moet wel zeggen dat mijn vleestomaat van indrukwekkende grootte was. En ik heb de boursin en citroensap met de tomaten gemengd. Maar ik denk dat ik ook wel eens zou proberen om de vis met de boursin in te smeren en de tomaat in plakjes erbovenop. Dan komt het laagje van de geraspte kaas misschien ook iets beter tot zijn recht. Doordat ik ook voor 2 personen een heel kuipje van de boursin gebruikte was de vis bedekt met een laagje heerlijke kruidensaus.
Al met al een lekkere maaltijd die ik zeker vaker zal maken.

 

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 2 talapia-filets (eventueel uit de vriezer)
  • zout en peper
  • 1 vleestomaat
  • ½ bosje bieslook
  • ½ el citroensap
  • 1 kuipje boursin cuisine
  • handje geraspte kaas

Aan de slag!

Verwarm de oven voor op 180˚C
Laat indien nodig de tilapia ontdooien. Dep de filets droog en bestrooi met zout en peper. Verwijder uit de tomaat de zaadlijsten en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Snij de bieslook fijn. Meng de tomatenblokjes met de bieslook, citroensap en de boursin.
Leg de tilapia in een ingevette ovenschaap, schep er het tomaten-boursinmengsel op en strooi er de geraspte kaas overheen. Bak gedurende 25 minuten in de oven. Zet de laatste minuut de grill aan, zodat de kaas wat bruiner wordt.

Smaakt lekker met pasta of aardappelpuree.

 

BewarenBewaren

← Vorig bericht

Volgend bericht →

2 Reacties

  1. Bedankt Melissa voor je blog. Fijn dat je de pangasius hebt vervangen door Tilapia. Doe ik zelf tegenwoordig ook nu ik meer weet over de herkomst van pangasius. Kabeljauw kan natuurlijk ook. Maar ik laat het voorlopig zo staan omdat er veel mensen Pangasius eten en het blog veel gelezen wordt.
    Wat je zegt over die foto’s klopt ook. Het zijn vooral mijn wat oudere blogs waar geen foto’s bij zitten. Misschien moet ik die alsnog een keer toevoegen. het is in de meeste gevallen geen straf om de recepten nog een keer te maken 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *