De laatste tijd ben ik wat meer in grote bulk aan het koken om porties in te vriezen. Als ik dan na mijn werk de kinderen heb opgehaald bij de oppas, heb ik echt geen tijd meer om uitgebreid te koken, dus dan komt dit goed van pas.
’s Morgens (of de avond van te voren) haal ik een portie uit de vriezer om te ontdooien. ’s Avonds hoef ik dan alleen de saus op te warmen, en er rijst of pasta bij te koken. Handig, snel en toch erg lekker.


Ik probeer om zoveel mogelijk groenten in de sauzen te stoppen, dat scheelt weer een handeling om op tafel te krijgen, en de kinderen hebben niet in de gaten dat ze ze eten. Win-win naar mijn mening. Ik let een beetje op in de supermarkt als er bepaalde groenten in de aanbieding zijn. Dan sla ik in en plan een avondje vrij om lekker achter het fornuis te gaan staan. Heerlijk!

Ik heb trouwens een zeer grote pan (mijn weeshuis-pan, zoals ik hem noem – groot genoeg om voor een weeshuis te koken) en daar maak ik dan de saus in. Er past wel 7 liter in. In het begin dacht ik dat dit weer zo’n pan is die vooral in de kast woont, en maar zelden gebruikt wordt, maar daar ben ik van terug gekomen. Super handig voor juist dit soort dingen, om van erwtensoep nog maar te zwijgen.

 

Een overzichtje van recepten die je prima kunt invriezen:

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren