Cocktailworstjes in kruidenomelet

Dit zijn weer eens wat andere hapjes. Je kunt natuurlijk naar hartelust variƫren met de kruiden. Ik heb ze wel eens gemaakt met een flinke lepel groene pesto, in plaats van de verse kruiden.

Ik verwarm de worstjes eerst en laat ze dan weer afkoelen. Dat vind ik op een of andere manier lekkerder smaken dan ze rechtstreeks uit het blik. Ze lijken er zachter door te worden.

Ik heb ze eens een dag van te voren gemaakt, en in de koelkast bewaard. Vervolgens in de oven opgewarmd. Dat smaakte wel goed, maar was ook te merken aan de erg warme (zeg maar hete) prikkertjes. Niet fijn voor de vingers…
Nu maak ik ze meestal een paar uur van te voren, en laat ze (afgedekt) buiten de koelkast staan.

Wat heb je nodig?

Aan de slag!

Verwarm de worstjes in het blikvocht. Giet af en laat afkoelen.
Hak en snij de kruiden heel fijn. Klop in een kom de eieren los met het water en roer er de kruiden goed doorheen. Breng op smaak met zout en peper.
Verwarm wat boter in een koekenpan en bak er een voor een dunne omeletjes van het eier-kruidenmengsel. Laat op een bord (eventueel met lagen bakpapier ertussen) afkoelen.
Snij de omelet in repen die net zo breed zijn als een worstje. Rol ze om een worstje en zet vast met een prikker.
Deze hapjes zijn zowel lauwwarm als op kamertemperatuur lekker.

 

 

Leave a Reply